Djembe workshop Voortgezet onderwijs.

Een leuke en opfrissende, actieve en muzikale uitdaging. Wij bieden een uniek totaal pakket van educatieve workshops djembe, muziek, dans, decoratie en Fun.
Met spetterende afsluiting Show / voorstelling.

Drum 4 Fun is een erkende professionele organisatie. Met passie voor de muziek geven wij les.

OFFERTE & PRIJS OF BEL 0229 – 75 89 39

Hoe verloopt een Djembe workshop bij Drum 4 Fun.

Onze Djembe workshop is een interactieve show, waarbij de Leerlingen met ons traditionele West-Afrikaanse muziek maken.
Onze doelstelling is; De Leerlingen anderhalf uur les geven, talenten ontdekken en plezier maken. Natuurlijk staat muziek maken centraal, samen een compleet muziek stuk spelen, met meerdere partijen, solo’s en oproep. De Leerlingen gaan spelen op alle instrumenten die men in een West-Afrikaanse band tegenkomt.  Ontspannen en vol energie komen zij uit de workshop. Ook teambuilding en groep dynamiek zijn bij ons belangrijk elementen die aan bod komen.

Onze Djembe workshop in het kort…

 • CJP – Wij zijn officieel cultuurkaart acceptant. U kunt met CJP subsidie betalen.

 • MUZIEK: Drum Workshop op verschillende instrumenten.

 • DOCENTEN MET MEER DAN 10 JAAR ERVARING

 • AANVULLEND LES MATERIAAL

Wij adviseren graag, bel vandaag nog 0229 – 75 89 39

OFFERTE & PRIJS OF BEL 0229 – 75 89 39
De workshops zijn enthousiast ontvangen! Het programma verloopt in een hoog tempo, is afwisselend en voor elke leerling haalbaar . De collectieve ritme-ervaring van het spelen op de djembe is indrukwekkend. Pluspunt is dat er naast het groepswerk ook aandacht en ruimte is voor de individuele kwaliteiten van de leerling. Drum4Fun is een echte aanrader als aanvulling op de reguliere muziekles!
Erik Peetam Docent Muziek, Scholen aan Zee - Den Helder

Afrikaanse percussie muziek tijdens de Djembé workshop.

Bij een Djembe workshop maken de studenten samen muziek. Het leuke van een Djembe workshop is dat iedereen het kan. Al vrij snel spelen de studenten een traditioneel West-Afrikaans Djembe ritme. Wij kijken tijdens de Djembe workshop naar de afzonderlijke muzikale talenten van uw studenten en stemmen de uitdagingen daar op af.

De educatieve waarde van een muzikale workshop Djembe

Een Djembe workshop is een krachtige manier om de studenten met elkaar in een ritme te verbinden. Dit verhoogt de groepsenergie en stimuleert de samenwerking. Wij voegen daar een gezonde dosis Fun aan toe om tot een optimaal resultaat te komen. Het is bewezen dat muziek samenhorigheid, creativiteit en het zelfvertrouwen stimuleert. Het leidt zelfs tot betere leerprestaties. Dit komt omdat bij muziek maken beide hersenhelften moeten samenwerken.

Afsluitende Show na de Djembe workshop

Indien gewenst kunnen wij met de studenten aan het einde van de dag een Show / voorstelling geven. Natuurlijk een mooie gelegenheid om te stralen. samen met het Decor en eventuele dans elementen een spetterende finale van een dag muziek les. Wij heten niet voor niks Drum 4 Fun. Drummen doen wij met plezier en in de show komt dit helemaal goed tot uiting.

De Instructeur & Muzikanten.  Met CJP cultuurkaart.

Jan Snijder en zijn team geven de workshops van Drum 4 Fun. Op de pagina -Over ons- kunt u de korte biografie lezen. De passie voor de Afrikaanse percussie muziek van is er al sinds 1994. Voor de groep staan, studenten motiveren en entertainen is een natuur talent. Ook zijn wij officieel cultuurkaart acceptant. U kunt met CJP subsidie ons inhuren.

Aanvullend les materiaal naast de Djembe workshop

In een powerpoint met diverse filmpjes wordt de geschiedenis van de West Afrikaanse muziek en instrumenten behandeld. Dit is een mooie aanvulling op de muziek les die wij geven. Wij raden de docenten aan de powerpoint eerst te behandelen. De studenten begrijpen de muziek dan beter.

Instrumentengebruik tijdens de Djembe workshop

Tijdens de Djembe workshop maken wij gebruik van meerdere instrumenten, met als hoofdinstrument de Djembe. Elke studen krijgt een eigen houten handgemaakte Djembe om op te spelen.  Andere instrumenten zijn de Doundoun, ballafon en Krin. Wij kijken naar het talent in de groep en maken zo een complete band.

OFFERTE & PRIJS OF BEL 0229 – 75 89 39
Hartelijk dank voor de workhops die jullie deze week hebben gegeven op onze school. Ik vond de contacten om tot de diverse afspraken te komen prettig verlopen. De docenten hebben met name de duidelijkheid naar en interactie met de leerlingen ervaren als goed. De leerlingen waren erg enthousiast. Ze hebben opmerkingen gemaakt als: leerzaam, top, geweldig enz. Leerlingen en collega’s zien terug op een fijne dag.
Nogmaals bedankt voor de prettige samenwerking.
Hartelijke groet,
Gerrie van Dijk, VLC Hoevelaken
Laaiend enthousiaste reacties kreeg ik van het da Vinci college in Leiden over de djembé- workshops. Het verbaasde me niet, maar wel erg leuk om dit nog even aan jullie door te geven.
Ik hoop dat jullie docenten ook een fijne tijd hebben gehad.
Peet van Duijnhoven , VAK, Centrum voor de Kunsten

Onder aan deze pagina reviews van bedrijven en referenties van klanten

Decoreren van de ruimte voor de Djembe workshop

Als wij aankomen decoreren wij de ruimte waar de Djembe workshop plaatsvindt. Met decoratiedoeken en andere spullen vindt zo de Djembe workshop plaats in een warme, vrolijke en vooral feestelijke Afrikaanse oase. Ook uw gymzaal herkent u niet meer terug. Dit zorgt ervoor dat de studenten zich even ergens ander wanen, waardoor zij makkelijker muziek maken.

De groepsgrootte tijdens de Djembe workshop

Drum 4 Fun beschikt over voldoende grote Djembes/ trommels. Wij geven dan ook Djembe workshops aan groepen van 7 tot 700 personen. Wij kunnen met een klas werken of een heel leerjaar. Zo kunnen wij bv tijdens de introductie week de studenten met elkaar laten kennis maken. Afhankelijk van de groepsgrote nemen wij voldoende muzikanten en les materiaal mee.

Gratis groeps foto & een serie foto’s van uw Djembe workshop

Met uw eigen toestel maakt Masjha een aantal foto’s. Dan heeft u deze direct in bezit. Masjha heeft een Diploma Film Academie van de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten 1997

OFFERTE & PRIJS OF BEL 0229 – 75 89 39

Tevreden klanten, reviews van Docenten & Studenten.

Gedegen les geven met passie en Fun vinden wij belangrijk. Wij hebben dan ook onze workshops aangepast en verbeterd tot een mooi product waar wij volledig achter staan. Onze passie voor de West Afrikaanse Djembe muziek is in 1994 aangewakkerd. Na jaren lang les hebben gehad van Afrika’s beste muzikanten, zijn wij begonnen met het geven van workshops. In 2006 hebben wij hier ons full time werk van gemaakt. En tot op heden maken wij met heel veel plezier muziek. Bij studenten talent ontdekken, laten genieten en verbinden is onze drijfveer. 

Masjha & Jan Snijder – Drum 4 Fun

Ik had verwacht dat de workshop best saai zou zijn, omdat het op school werd gegeven en ik dacht ook dat het saai overgebracht zou worden, maar dat was helemaal niet zo. Ik vond het best leuk, omdat het op een leuke manier werd gegeven. Ik dacht dat we alleen maar puur djembe gingen spelen, maar op een gegeven moment moest je oefeningen doen om je spieren los te maken, dus soort van ‘dansen’. Het zag er apart uit, maar het was wel grappig. Kortom ik vond deze workshop wel geslaagd!

Ik vond het een leuke en leerzame workshop. Ik heb thuis ook wel eens Djembé gespeeld omdat mijn vader er veel heeft. Thuis klonk het nooit zo mooi, maar door deze workshop weet ik beter hoe ik djembé moet spelen! Verder vond ik de workshop zelf erg leuk, omdat we steeds bezig waren. Het was gelukkig niet zo dat we meer aan het kijken waren naar die man dan dat we dan zelf speelden, wat wel eens is bij workshops. En toen de vrouw ging dansen en de Djembé ging bespelen vond ik het ook erg leuk omdat iedereen zo moest lachen. Het was ook echt heel grappig

Student, Newman College Breda
Wat een ontzettend leuke Djembé workshop. De workshop werd georganiseerd door het enthousiaste ‘’Drum 4 Fun’’ team. Voor dat de workshop begon, werd het klaslokaal omgetoverd in Afrikaanse sferen om alvast in de stemming te komen. De vele Djembé’s , de mooie decoratie en het enthousiasme van de instructeurs zorgden ervoor dat het een gaaf feestje werd! De leerlingen hebben enorm genoten en lachten van oor tot oor. Ze kregen de kans om meerdere interessante instrumenten te leren bespelen en de meiden dansten vrolijk rond op de muziek. Het was prachtig om te zien hoeveel muzikale talenten er omhoog kwamen. Wij willen Jan Snijder, oprichter van Drum 4 Fun, en Masjha bedanken voor deze mooie nieuwe ervaring en alle positieve energie die zij met zich mee brachten. Jullie hebben onze leerlingen een onvergetelijke dag bezorgd. Ze hebben genoten. Deze dag heeft zeker indruk gemaakt en is door iedereen die erbij aanwezig was, als geweldig ervaren!
Docenten team VMBO -2 en ISK, Bladergroen uit Purmerend
OFFERTE & PRIJS OF BEL 0229 – 75 89 39
 • Djembe workshop in Hoevelaken voor 120 studenten van Lodenstein College Hoevelaken
 • Educatieve Djembe workshop in Staphorst voor 24 uurs lessen-marathon van Pieter Zandt SG
 • Djembe workshop in Zaltbommel jaarafsluiting 133 studenten van Cambium College
 • Djembe workshop in Purmerend voor 75 studenten, Internationale Schakel klas van Bladergroen
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Breda voor 50 studenten van Newmancollege
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in grotebroek voor 100 studenten van Martinus College
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Amsterdam voor 85 studenten Ijburg College
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Almere voor 96 studenten Baken Stag College
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Schagen 242 studenten regius College Schagen
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Amesfoort 150 studenten Prisma College
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Rotterdam 130 studenten Aldeba College           
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Ysselsteyn 30 studenen Novalis College
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Alphen aan de Rijn 90 studenten Scala College  
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Tilburg 100 studenten Reeshof College
 • Djembe workshop in Haarlem 60 studenten ROC Nova College / COSMO Academy
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Hoorn 60 studenten Tabor College  
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Zevenbergen 75 studenten
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Heerhugowaard 70 studenten Clusius College
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Almere 516 studenten Buitenhout College
 • Djembe workshop met Fun in Heerhugowaard 120 brugklassers Trinitas College Han Fortman
 • Djembe workshop met Fun in Spijkenisse 140 studenten Penta College CSG de Oude Maas
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in 140 studenten pitter Jelles Aldain college
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Wormerveer 76 studenten Bertrand russell college
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Sint Michestel 68 studenten Elde College
OFFERTE & PRIJS OF BEL 0229 – 75 89 39
0
Instrumenten
0
uur per dag
0
dagen genieten
0
provincies