MUZIEKDAG BASISSCHOOL – Opening op het schoolplein, Djembé workshops en voorstelling

Djembe les/ Slagwerk workshop/ Percussie workshop/ Afrikaanse-Drum sessie/ Cursus Trommelen!!!

IEDEREEN DOET MEE!

Jou leerlingen krijgen een onvergetelijke muzikale ervaring. Heerlijk samen trommelen, stralen als ‘De STER’ van de Show en dit alles met veel Fun & Games 

Creatief – Feestelijk – Educatief

Met Drum 4 Fun is het mogelijk! Neem vandaag nog contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Wij staan voor u klaar.

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op! [Klik Hier]

Hoe verloopt de MUZIEKDAG BASISSCHOOL

 • OPENING – Op het schoolplein met ‘Live Muziek’
 • DJEMBE WORKSHOPS – Muziek, Dans  Spel
 • VOORSTELLING – Voor de ouders!
 • EXTRA‘s – PowerPoint met video’s – Decor – Diploma – Knutselen – Verkleedkleren – Poster –  Draaiboek

De muziekdag begint met een feestelijke OPENING op het schoolplein. Dan krijgen alle leerlingen een DJEMBE WORKSHOP.  Voor basisscholen hebben wij in de loop der jaren een systeem ontwikkeld, afhankelijk van de leeftijd word er les gegeven. Wij trommelen, dansen, spelen en zingen met de leerlingen.

Onze doelstelling is : Met plezier op een vrolijke manier talenten ontdekken, eenheid in de groep creëren en samen naar een MUZIKALE THEATER SHOW toe werken.

Ik wil jullie nogmaals heel hartelijk bedanken voor de prachtige dag die wij en de kinderen hebben gehad door jullie Djembe workshops en de finale uitvoering. Wij allen hebben van de dag genoten en mede dankzij jullie is mijn afscheidsdag een groot succes geworden.
Niet alleen van de kinderen, maar ook van het publiek kregen wij later hele positieve commentaren en bewondering voor het muzikale resultaat dat jullie in zo korte tijd met de kinderen weten te bereiken. En bij dat publiekscommentaar sluit ik/ons team zich volledig aan. Hopelijk zijn jullie met al die prachtige instrumenten goed en veilig thuis aangekomen. Nogmaals heel veel dank. Ik zou jullie graag op een volgend evenement weer uitnodigen.
Eef Visser, Leerkracht - OBS De Rietlanden te Marken

DAG OPENING – Met live muziek percussie op de Djembé

De bovenbouw maakt livemuziek, terwijl de hele school staat te dansen!!!

Op het schoolplein klinkt de beat terwijl de klassen in polonaise naar buiten lopen, handjes omhoog wordt er druk meegeklapt. De directeur doet een welkomwoord en dan gaan we heerlijk dansen & springen. Nog een liedje en dan, in polonaise uitbundig zwaaiend, terug naar de klas.

Zo begint het avontuur vrolijk, samen & vol energie!!!
Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!

DJEMBE WORKSHOP- inclusief Muziek, Dans & Games

Om de beurt komen alle groepen naar de gedecoreerde gymzaal

Zij leren traditionele Ritmes, Solo’s, Oproep en Eind roffel Djembé muziek uit West-Afrika. Ook de leerlingen uit groep 1/2, al hebben zij dit niet door, omdat het verpakt zit in een verhaal. Zo krijgt elke groep op niveau les. Spelenderwijs al trommelend bouwen wij de ritmes op. De leerlingen maken dus vanaf de eerste tot de laatste seconde van de les muziek. Elke groep eigen ritmes en dansjes. En elk kind een moment om in het midden van de kring te stralen ‘als de ster op het podium’.

Wij combineren het maken van muziek, met hier en daar een grapje en heel veel complimentjes.  

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!

La Grande Finale    –    The Big Show    –    De Fantastische Voorstelling!!!

MUZIEK – DRUM – DANS – SPEL 

Het verhaal van de voorstelling: ”Het is feest want……….” Mocht de school iets te vieren hebben of een eigen thema, dan kunnen wij dit in het verhaal integreren. Ook schoolreisje past hierin.

Alle ouders en leerlingen zitten in de prachtig gedecoreerde zaal. Honderd instrumenten staan klaar, alle leerlingen zijn verkleed, een feest voor het oog.  De allerkleinste zitten al klaar op het podium, zij doen de aftrap. De Directeur heet iedereen welkom en dan kan de  SHOW beginnen.

Het verhaal start met groep 1/2, zij gaan op reis de muzikanten voor het feest ophalen! In de jungle komen ze dieren tegen, bij elk dier hoort een ritme. Er klinkt een daverend applaus. Nu is het de beurt van de middenbouw, zij nemen zelfs de ouders mee op dit muzikale avontuur. De ouders klappen op het interactieve Afrikaanse ritme dat deze groep geleerd heeft. Bij de bovenbouw komt de energie helemaal los. Ritmes, Games en Dansjes wisselen elkaar af. Met hun favoriete deel ‘De jongens tegen de meisjes’ waarin uiteindelijk samenwerken centraal staat.

Alle groepen onder het Limbo-touw door en na een buiging nog een allerlaatste applaus.

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op! [Klik Hier]

INSTRUMENTEN – Slagwerk / Percussie / Drum / Djembe

110 instrumenten staan ook voor jou leerlingen klaar.

Drum4Fun heeft een unieke collectie houten handgemaakte slagwerk-instrumenten uit West Afrika. Zo hebben wij voldoende instrumenten bij ons om 125 leerlingen tegelijkertijd een muziek workshop te geven. Leerlingen hoeven niet te delen of wachten. Het is onze ervaring dat ze het fijn vinden om naar hartenlust te kunnen uitproberen en wisselen. Om de 10 minuten mogen ze een nieuw instrument uitkiezen. Deze diversiteit aan instrumenten zorgt er ook voor dat de muziek mooi en gelaagd klinkt. Natuurlijk ziet het er ook indrukwekkend uit!!!

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!

Powerpoint en video filmpjes

Leerzaam en Leuk!

Deze kunnen uw leerlingen voor de workshop bekijken. Ze leren alle instrumenten kennen, die ze straks zelf ook gaan bespelen. Met vrolijke filmpjes uit West-Afrika: Kinderen die muziek maken in de dorpen. Muzikanten die op grote podia optreden en Instrumenten die handgemaakt worden. Zo weten ze vast hoe de muziek hoort te klinken en begrijpen ze beter wat ze aan het doen zijn. 

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!

Op deze muziekdag, decoreren van de les ruimte & voor de Show

Wij vinden het belangrijk om een totaal ervaring te geven aan de leerlingen Daarom word ook de les ruimte gedecoreerd.  Als wij aankomen decoreren wij de ruimte waar de Djembe workshops plaatsvinden. Met decoratiedoeken en andere spullen, zo vindt de Djembe workshop plaats in een warme, vrolijke en vooral feestelijke Afrikaanse oase. Wij hebben genoeg materiaal om een gym-zaal of het hele schoolplein om te toveren.

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!
Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!

Drum4Fun – sinds 2006 – 120 basisscholen  per jaar!

‘Het Muzikale Dagproject’ is door de jaren heen uitgebreid, verbeterd en uitgekristalliseerd. Wij werken met een vast team, dat volledig op elkaar is ingespeeld zodat wij altijd dezelfde hoge kwaliteit leveren.

Masjha & Jan zullen de leerlingen meenemen op dit muzikale avontuur: Onze passie voor de Afrikaanse percussie muziek is er al sinds 1994. Wij vinden het echt super om te zien, dat je met alle leerlingen in een korte tijd iets fantastisch kan bereiken. Ze een ervaring geven die ze mee nemen voor het leven. En op elke school ontdekken wij talent, wat natuurlijk helemaal mooi is om te stimuleren.”

Jan Snijder – Enthousiaste muzikant en getalenteerd instructeur

Jan speelt sinds 1994 met Afrika’s beste muzikanten. Vanaf 1998 geeft hij djembé-les en workshops aan kinderen. Een hobby waarvan hij in 2006 zijn fulltime werk maakte. Jan is een grappige leerkracht, kinderen vinden het dan ook leuk om met hem muziek te maken.

Masjha Jaring – Fantasierijke entertainer en danseres in hart en ziel

Djembe spelen en dansen doet Masjha al sinds haar studie, ze studeerde aan de filmacademie en werkte 13 jaar als filmmaker. Het vertellen van verhalen en kinderen meenemen in hun fantasie is voor haar een tweede natuur. Sinds 2006 staat ze voor de groep, met liefde en enthousiasme!

Djembe workshop muziekdag met Opening & Voorstelling 

WIJ DRAAIEN DIT PROGRAMMA ZONDER  HULP-OUDERS (ook leerkrachten worden grotendeels ontzien)

 • DE OPENING – Op het school plein wordt er aan het begin van de dag muziek gemaakt.

 • DE LESSEN – De leerlingen krijgen allemaal een les op niveau, van een ervaren muziek docent.

 • INSTRUMENTEN – Naast Djembe is er ook tijd om doundoun, krin en Ballofoon te spelen.

 • MUZIEK – Wij werken met traditionele West-Afrikaanse Djembe ritme’s. ook voor groep 1/2

 • MUZIKANTEN GROEP/TALENTEN – Uit de bovenbouw kiezen wij 12 leerlingen zij krijgen extra les.

 • DE DANS/ FLASH MOB – Ongeveer 8-45 leerlingen leren een dans, dit is de afsluiting van de show.

 • EXTRA – Decor / kostuum / les kist / maskers maken / instrumenten maken.

 • VOORSTELLING – Alle leerlingen geven een interactieve voorstelling voor de ouders. 

Wij adviseren graag, bel vandaag nog 0229 – 75 89 39

Wij zijn in het bezit van Verklaring Omtrent het Gedrag
Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!

Afrikaanse percussie muziek tijdens de Djembé workshops.

Bij een Djembe workshop maken de leerlingen samen muziek. Het leuke van onze Djembe workshop is dat wij werken op niveau, waardoor alle leerlingen mee kunnen doen.  Al vrij snel spelen ook uw leerlingen een traditioneel West-Afrikaans Djembe ritme. Wij kijken tijdens de Djembe workshop naar de afzonderlijke muzikale talenten van uw leerlingen en stemmen de uitdagingen daar op af.  Elke groep krijgt een eigen ritme/ lied compleet met oproep, solo’s en spetterende afsluiting.

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!

Muziek maken is essentieel in de opvoeding.

Onderzoek heeft aangetoond dat muziek goed is voor het zelfvertrouwen en zelfs leidt tot betere leerprestaties. Natuurlijk creëert onze Djembe workshop ook veel samenhorigheid het is een krachtige manier om uw leerlingen met elkaar in een ritme te verbinden. Dit verhoogt de groepsenergie en stimuleert het samenwerken.

Ook is uit dit onderzoek gebleken dat het essentieel is dat de muziek lessen met plezier gegeven worden. Wij heten niet voor niks Drum 4 Fun. Er is dan ook veel ruimte voor een grapje en eigen inbreng van de leerlingen.

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!
Hopelijk heeft u wat aan deze evaluaties. De leerlingen hebben dit helemaal zelf opgeschreven:
– Het was super en geweldig . Ik vond het leuk, maar mag ik volgende keer nog meer erbij dansen. Ik hoop dat ik jullie weer zie volgende keer. En bedankt voor het bezoek . Groetjes Daan
– Het was fantastisch. Het was zo geweldig dat ik thuis elke dag op mijn kleine djembe speel. Hartelijke bedankt Isabella.
– Ik vond heel erg leuk. Ik vond het leukst wat Masha deed. Die Afrikaanse dans. Doei dag. Dag ik ben Pieter
– Hoi het was super leuk. Als ik groot word zou ik graag nog een keer bij jullie komen. Ik vond echt heel super gaaf . bedankt Kevin
– Het was super fijn, ik vond het super leuk om mee te doen bij alles. Dank je wel voor alles. Groetjes Oskar
Marcha Kleijkers (leerkracht), basisschool De Wereldwijzer te Eindhoven
Het schema dat jullie hadden gemaakt voor deze dag werd strak gevolgd, dit liep dus zeer goed. Het werd als zeer prettig ervaren, dat ook de peuters even mee mochten doen. De kinderen van groep 7 en 8 die de hele dag bij de workshop aanwezig mochten zijn, waren hier erg enthousiast over. De uitvoering rond 14.45 uur was een groot succes, de ouders en kinderen waren zeer enthousiast over de workshop.
Conclusie: Ik ga ervan uit, dat er het komend schooljaar net als vorig jaar, wederom een djembé-workshop wordt georganiseerd.
Karin van Schouten, Bos en Duinschool te Bloemendaal

Onder aan deze pagina reviews van scholen en referenties van leerkrachten en leerlingen.

Schema van de dag & De groepsgrootte tijdens de Djembe workshops

Wij maken een schema voor de hele dag. Afhankelijk van het aantal leerlingen, de schooltijden en uw wensen delen wij de Djembe lessen in. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!

De locatie waar de Djembe workshop muziekdag plaatsvindt

Voor een Djembe workshop is niet veel nodig: een plek die groot genoeg is om alle leerlingen te laten zitten. Wij decoreren de Djembe workshop ruimte verder. Meestal is een grote gymzaal het prettigst. Bij de voorstelling komen de ouders kijken en dan kan een schoolplein of nabij gelegen theater zaal uitkomst bieden.

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!

Welke gelegenheid leent zich voor deze Djembe workshop muziekdag met Show

Muziek les is natuurlijk altijd goed, maar door het extra feestelijke karakter van onze Show leent deze dag zich bij uitstek voor…

 • Feest / Lustrum viering / Afscheid van leerkracht
 • Start of einde van het school jaar of in Januari start van het nieuwe jaar
 • Start of einde van de projectweek
 • Muziek of cultuur dag
Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!

De duur van de Muziekdag: Djembe workshop & Show

Wij maken het schema. Meestal krijgen de onderbouw groepen 30 minuten les. De Middenbouw 40 minuten en de bovenbouw 45 minuten. De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten á een uur. Dit alles ter indicatie en u kunt natuurlijk ook uw wensen kenbaar maken.

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!

Verkleden / kostuum voor tijdens de Show

Een SHOW is natuurlijk pas compleet als ook alle leerlingen verkleed zijn. Wij houden van een wouw ervaring, dus ook hier is aan gedacht. Voor alle leerlingen is er wel iets om het show kostuum compleet te maken. Hoeden / brillen / buikdans sjaaltjes en complete stoere outfits voor de oudste.

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!

Maskers & Instrumentjes maken tijdens deze muziekdag

Wij geven de muziek lessen en organiseren de Show. Daar is verder geen hulp vanuit de school voor nodig. Wij komen met een compleet muzikanten team. De leskist met powerpoint kunnen de leerlingen zelf bekijken.

Maar mocht u voor de rest van de dag nog een invulling nodig hebben dan sturen wij u een uitgebreid pakket toe met ideeën en tips om MASKERS EN INSTRUMENTJES TE MAKEN. deze komen natuurlijk tijdens de show van pas.

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!

Diploma voor elke leerling

Een heus Djembe Diploma. Dit is natuurlijk voor de kleinste erg leuk om te krijgen. Wij sturen deze van te voren op zodat de Leerkrachten de namen er al op kunnen zetten.

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!

Onze tevreden klanten, reviews van scholen.

Klant tevredenheid vinden wij belangrijk. Wij hebben dan ook onze workshops aangepast en verbeterd tot een mooi product waar wij volledig achter staan. Onze passie voor de West Afrikaanse Djembe muziek is in 1994 aangewakkerd. Na jaren lang les hebben gehad van Afrika’s beste muzikanten, zijn wij begonnen met het geven van workshops. In 2006 hebben wij hier ons full time werk van gemaakt. En tot op heden maken wij met heel veel plezier muziek. Mensen laten genieten en verbinden is onze drijfveer. 

Masjha & Jan Snijder – Drum 4 Fun

Design
Design
Afsluiting van het vorige schooljaar Drumsessie De laatste schooldag hebben we afgesloten met een spetterende drumsessie van alle leerlingen. Volgens mij hebben de kinderen en ouders genoten van de laatste schooldag! Mijn dochter vond het heel leuk. Op de djembe die we thuis hebben (een hele kleine) kan ze met haar broertje verder spelen.
We hebben een OV bijeenkomst gehad en de feedback was dat dit zeker voor herhaling vatbaar is. Onze dank,
Ivonne Donkers, Ouder werkgroep cultuur oudervereniging OBS De Wilge
Wij vonden het erg geslaagd en jullie hebben een professionele manier van werken en aanpak. Fijn dat alle leerlingen aan bod kwamen en er tijd was voor persoonlijke aandacht. het klonk uiteindelijk goed er was sprake van een voorstelling met kwaliteit. Met vriendelijke groet,
Martijn van Bokhoven, Directeur Oranje Nassauschool
Design
Design
Design
Design
Design
Design
Design
Design
Design
Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!
Design
 • Djembe workshop & Show in Zwolle voor 280 basisschool leerlingen vanOBS Zwolle en Regio
 • Djembe workshop & Show Meppel Start nieuw schooljaar van 130 basisschool leerlingen Oosterboerschool
 • Djembe workshop-dag met Voorstelling in Rhoon voor 140 basisschool leerlingen eindejaarsfeest obs Rhoon-De Overkant
 • Djembe workshop-dag met Voorstelling in Heerenveen voor 100 basisschool leerlingen van CBS Het Kompas
 • Djembe workshop & Show Dreischor voor 170 basisschool leerlingen afscheid collega en afsluiting schooljaar van OBS De Klimop
 • Djembe workshop & Show Nijmegen voor 458 basisschool leerlingen, intercultureel project Afrika voor OBS Klein Heyendaal.
 • Djembe workshop-dag met Voorstelling in Leiden voor Cultuurproject 185 basisschool leerlingen van Montessorieschool Apollo
 • Djembe workshop & Show Bloemendaal voor 170 basisschool leerlingen van Bos en Duinschool
 • Djembe workshop & Show Noorscheschut voor projectweek muziek voor 200 basisschool leerlingen van CBS De Regenboog
 • Djembe workshop-dag met Voorstelling in Terheijden voor 333 kinderen van BSO Eskadee
 • Djembe workshop & show in Rijssen voor muziek project van 200 basisschool leerlingen van Wilhelminaschool
 • Djembe workshop-dag met Voorstelling in Heiloo schoolthema en carnaval 120 basisschool leerlingen van De paulusschool
 • Djembe workshop-dag met Voorstelling in Bloemendaal 250 basisschool leerlingen van Bos en Duin
 • Djembe workshop-dag met Voorstelling in Hilversum 350 basisschool leerlingen De wilgen
 • Djembe workshop-dag met Voorstelling in Assendelft 250 basisschool leerlingen OBS De Delta
 • Djembe workshop-dag met Voorstelling in Haaren 150 basisschool leerlingen OBS De Hasselbraam
 • Djembe workshop-dag met Voorstelling in Bennebroek 125 basisschool leerlingen Willinksschool
 • Djembe workshop-dag met Voorstelling in Hoorn 65 basisschool leerlingen Van kostveld school
 • Djembe workshop-dag met Voorstelling in Amsterdam 125 basisschool leerlingen 8ste Montesorie
 • Djembe workshop-dag met Voorstelling in Oudega 65 basisschool leerlingen Great Haersmaskoalle
 • Djembe workshop-dag met Voorstelling in Leischendam 250 basisschool leerlingen De trampoline
 • Djembe workshop-dag met Voorstelling in Leiden 450 basisschool leerlingen PCS De Springplank
 • Djembe workshop-dag met Voorstelling in Vlissingen 200 basisschool leerlingen OBS De Branding
 • Djembe workshop-dag met Voorstelling in Houten 250 basisschool leerlingen OBS Het Moziek
 • Djembe workshop-dag met Voorstelling in Nieuwe Tongen 95 basisschool leerlingen CBS Oranje Nassau
OFFERTE & PRIJS OF BEL 0229 – 75 89 39
0
Instrumenten
0
uur per dag
0
dagen genieten
0
provincies