Educatieve, feestelijke en verbindende Djembé workshop.
Voor studenten van het voortgezet onderwijs tot de Universiteit.

Dit is een opfrissende, uitdagende en actieve percussie-les. ‘Leren door doen.’ Geen noten lezen, maar energiek muziek maken, te midden van ons kleurrijke decor. Met veel afwisseling in de ritmes, een verscheidenheid aan professionele percussie-instrumenten, drummen, body percussie, dans-limbo-battle en FUN.

Studenten worden persoonlijk betrokken en in hun creativiteit en emoties aangesproken, dit geeft onze djembé workshop een grote ‘wauw-factor’. Een ervaring die bij uw studenten verbindend werkt en een blijvende positieve indruk achterlaat.

Drum 4 Fun is een erkende professionele organisatie. Met passie voor de muziek geven wij les.
Deze expertise zetten wij graag in voor uw studenten.

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op! [Klik Hier]

MUZIEKEDUCATIE – VERBINDING – FUN

Dit zijn de drie pijlers van Drum 4 Fun.

Samen goede muziek maken, vol plezier en entertainment, zorgt dat studenten openstaan om te leren en ervaren. Het is laagdrempelig, iedereen kan het en door het feestelijke karakter spreekt het velen aan en bereiken we muzikale harmonie.

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!

In een beat verbinden

Tijdens onze djembé workshop zien studenten elkaar van een andere kant, waardoor zij elkaar opnieuw ontdekken en beter leren kennen. In het ritme van de muziek verbinden zij zich automatisch met elkaar. Zonder telefoon die ertussen staat. Dit heeft een positieve invloed op een fijne en gezonde sfeer in de groep. De universele taal van muziek overstijgt daarbij de verschillende culturen, met behoud van eigen identiteit.

Iedereen een eigen podium

In onze djembé workshop is tijd en ruimte voor persoonlijke ontplooiing van de leerling. Door kleine opdrachten en spellen stimuleren we presenteren en persoonlijke vorming. Vaak ontdekken wij muzikaal talent bij studenten, waar zij zich nog niet van bewust zijn.

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij makkelijk schakelen. Tijdens de workshop doen wij aanpassingen die ervoor zorgen dat wij de juiste noot raken om de studenten mee te krijgen en het gezamenlijke doel te bereiken.

Elke groep is anders, daardoor is elke percussieworkshop uniek. In een persoonlijk gesprek bespreken wij uw wensen, samen bepalen wij de insteek van uw djembé workshop. Drum 4 Fun is gespecialiseerd in het creëren van een vrolijke sfeer en een feestje bouwen, met behoud van de educatieve waarde.

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!

Drum4Fun heeft bij onze havo/vwo-school percussieworkshops gegeven aan ckv-leerlingen in de bovenbouw.

In een workshop van 45 minuten lukt het Drum4Fun om een grote groep leerlingen tegelijkertijd muziek te laten maken op verschillende percussie-instrumenten. Door middel van een goede organisatie en afwisseling hebben de leerlingen aan het eind van de workshop dus op diverse instrumenten ritmes gespeeld. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk bij de leerlingen, waardoor de leerlingen aan het eind van de workshop zelfs de vrijheid hebben gevoeld om mee te gaan (limbo)dansen. Een aanrader.

L. Theeuwes -Docente muziek en CKV, Peelland College, Deurne

Onze Djembé workshop is een educatief muzikaal totaalpakket vol FUN!

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!
 • WIJ KOMEN NAAR U TOE en geven les in gymzaal, aula of klaslokaal.  Met als voordeel dat u uw studenten niet hoeft te verplaatsen voor deze culturele activiteit.

 • Voorafgaand aan de djembé workshop DECOREREN wij de gymzaal tot een warme Afrikaanse oase.

 • De hele workshop maken de leerlingen TRADITIONELE WEST-AFRIKAANSE MUZIEK

 • De studenten zitten in een drum-cirkel, er is VOOR ELKE STUDENT EEN PROFESSIONELE, HANDGEMAAKTE DJEMBÉ TROMMEL

 • Ook staat er een scala aan PERCUSSIE-INSTRUMENTEN

 • Naast de INSTRUCTEUR is altijd minimaal een TWEEDE MUZIKANT Zodat ook tijdens de instructie de beat blijft klinken en de ritmes doorgaan.

 • Er is een balans tussen MUZIEKEDUCATIE – VERBINDING – FUN

 • Eigen creativiteit, ZELFEXPRESSIE en fantasie wordt in een veilige setting gestimuleerd. TALENTEN worden ontdekt. Studenten improviseren op de beat terwijl de muziek harmonieus klinkt.

 • EXTRA’S: PowerPoint, Ice-breakers, Party gadgets, Bodypercussie en Limbo-dans-battle.

 • U kunt kiezen voor een djembé workshop van 45 minuten of anderhalf uur.

Wij zijn creatief en gedreven en zetten onze en service in voor uw Djembé workshop met FUN. Drum 4 Fun

Drum 4 Fun – sinds 2006!

Wij zijn een culturele instelling en in de loop der jaren hebben we een educatieve muziekworkshop ontwikkeld die speciaal past bij de belevingswereld van de student. Tijdens deze workshop kunnen zij in de praktijk ervaren hoe het is om djembé te spelen, gezamenlijk muziek te maken en hierbij een eenheid te vormen. Wij werken met een vaste groep professionele muzikanten en entertainers die volledig op elkaar zijn ingespeeld. Zij vormen de basis voor een kwaliteitsworkshop djembé.

Met CJP cultuurkaart & MBO-card
Daarbij zijn wij officieel cultuurkaart acceptant. U kunt ons met CJP-subsidie inhuren. Gedegen lesgeven met passie en Fun vinden wij belangrijk.

Bedankt voor jullie workshop. De leerlingen vonden het leuk om te doen. Het was leuk om te zien hoe Jan de leerlingen aansprak en met humor bij de les kreeg/hield. Ook was het natuurlijk geweldige muziek! Vriendelijke groet en veel succes met jullie werk!

J. Gerritsen -Docent CKV, IJburg College, Amsterdam
Jan Snijder
Enthousiaste muzikant en getalenteerd instructeur
Jan speelt sinds 1994 met Afrika’s beste muzikanten. Vanaf 1999 geeft hij djembé-les en -workshops. Jan is een zeer getalenteerde docent, met enthousiasme lesgeven is voor hem vanzelfsprekend. Studenten zijn een specifieke doelgroep, met zijn jarenlange ervaring heeft Jan de juiste snaar gevonden hen te motiveren.
Masjha Jaring
Allround danseres en entertainer in hart en nieren
Masjha’s doel is studenten het plezier van samen muziek maken te laten ervaren. Sinds 1997 speelt Masjha djembé. Zij ziet zichzelf niet als docent, eerder als coach. Haar achtergrond in diverse dansstijlen, samen met haar enthousiasme, werken aanstekelijk, dit helpt studenten hun gene te overwinnen en los te komen. Zodat ze muziek durven maken en zichzelf kunnen zijn in de groep.

De workshops zijn enthousiast ontvangen! Het programma verloopt in een hoog tempo, is afwisselend en voor elke leerling haalbaar . De collectieve ritme-ervaring van het spelen op de djembe is indrukwekkend. Pluspunt is dat er naast het groepswerk ook aandacht en ruimte is voor de individuele kwaliteiten van de leerling. Drum4Fun is een echte aanrader als aanvulling op de reguliere muziekles!

Erik Peetam -Docent Muziek, Scholen aan Zee, Den Helder

Afrikaanse percussie muziek tijdens onze educatieve Djembé workshop.

In een uur word je natuurlijk geen muzikant. Maar door het ritme spelenderwijs op te bouwen, kan iedereen meedoen. Uiteindelijk spelen de studenten intro, meerdere partijen, breaks, roffels, tempowissels, improvisatie, solo’s en verzorgen zij een knallende afsluiting.

Tijdens de les is er altijd een Doun-doun speler. Deze speelt de basis-beat zodat de muziek doorgaat en de studenten makkelijk in het ritme komen. (Entrainment) Tijdens de Djembé workshop kijken wij naar de afzonderlijke muzikale talenten van uw studenten en stemmen de uitdagingen daar op af. Zo komen meerdere ritmes en partijen aan bod.

Voor elke gelegenheid een djembé workshop op maat

Voor elke groep of gelegenheid hebben wij een eigen aanpak ontwikkeld en creëert Drum 4 Fun een passende vibe. De mogelijkheden om onze muzikale djembé workshop te integreren binnen het onderwijsprogramma zijn veelzijdig

 • INTRODUCTIE DAGEN Met veel verbindingselementen.
 • MUZIEKEDUCATIE – Bewezen positieve invloed op de hersenen.
 • CULTUURWEEK – Educatieve Djembé workshops met Fun.
 • FEEST – Even helemaal los.
 • TOETS WEEK – Stoom afblazen en het hoofd leegmaken.
 • AFSLUITING – Praktische afsluiting van een theoretisch onderdeel.
 • KICK-OFF – een knallend begin van een nieuw onderwerp.
Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!

Onze percussieworkshop geeft iedereen een boost, dit verklaart het succes. 

Wij voelen studenten en situaties aan!

Hartelijk dank voor de workhops die jullie deze week hebben gegeven op onze school. Ik vond de contacten om tot de diverse afspraken te komen prettig verlopen. De docenten hebben met name de duidelijkheid naar en interactie met de leerlingen ervaren als goed. De leerlingen waren erg enthousiast. Ze hebben opmerkingen gemaakt als: leerzaam, top, geweldig enz. Leerlingen en collega’s zien terug op een fijne dag.
Nogmaals bedankt voor de prettige samenwerking.
Hartelijke groet,

G. v Dijk -Mentor, Lodenstein College, VLC, Hoevelaken

Laaiend enthousiaste reacties kreeg ik van het da Vinci college in Leiden over de djembé- workshops. Het verbaasde me niet, maar wel erg leuk om dit nog even aan jullie door te geven.
Ik hoop dat jullie docenten ook een fijne tijd hebben gehad.

P. v Duijnhoven -Vak Docent , Centrum voor de Kunsten, Delft

Lengte van de djembé workshop kiest u zelf

Wij passen ons aan uw wensen en uw programma aan. Mocht dit nog in ontwikkeling zijn, dan kunnen wij eventueel ideeën en tips geven. Wij hebben inmiddels ongeveer 1.600 workshops gegeven, deze ervaring delen wij graag.

ENERGIZER – 30 minuten – Krachtige percussie workshop!
REGULIERE DJEMBÉ WORKSHOP – 45 minuten of 90 minuten (incl. 15 min pauze)

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!

Extra: Beweging, spel en (limbo-)dansen voor een afwisselend programma

Na 10 minuten trommelen volgt een korte warming up waarbij beweging, bodypercussie en trommelen elkaar afwisselen. Dit breekt het ijs, studenten moeten lachen en het drummen gaat meteen beter.

Aan het einde van de djembé workshop een limbo-dans-battle. Met een Shaker in de hand en competitie-fun. Door onze aanpak en methodiek krijgen wij ook grote groepen studenten zo mee.

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!

Aanvullend les materiaal naast de Djembe workshop

PowerPoint met Video’s – Over de oorsprong van de Djembé ritmes & instrumenten

In een PowerPoint (die wij toesturen) met diverse filmpjes wordt de geschiedenis van de West-Afrikaanse muziek en instrumenten behandeld. Dit is een mooie aanvulling op de muziekworkshop die wij geven.

Men zegt dat de muziek stamt uit de 13e eeuw, ten tijde van het Malinké rijk. Dit lag in het grensgebied van Guinee en Mali. De ritmes worden al eeuwen binnen deze muzikale families doorgegeven, tot op de dag van vandaag. Veel van deze percussionisten spelen nu in internationale gezelschappen. Zij reizen de wereld over en verspreiden zo de ritmes.

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!

De percussie-instrumenten tijdens uw djembé workshop

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!

Drum 4 Fun heeft een unieke collectie professionele slagwerkinstrumenten. Authentieke handgemaakte trommels uit West-Afrika (350 instrumenten). Het hoofdinstrument is de djembé, die je met je handen bespeelt. Andere instrumenten worden met een stok bespeeld: Doun-douns – met hun lage bassounds, de Krin – een melodie-instrument met hoge tonen, de Sabar, Ballafoon en Bougarabou – met elk een eigen Timbre, klankkleur en sound. Samen vormen de instrumenten een eenheid, zodat het tijdens de djembé workshop goed klinkt, als een echte Afrikaanse band. Een energiek en volumineus concert. In één woord: fantastisch! Studenten houden van afwisseling, daarom is het fijn dat we zo veel instrumenten hebben.

Decoreren van de ruimte & party gadgets  voor de Djembe workshop

Om de studenten snel mee te krijgen, hebben wij een hele serie ice-breakers ontwikkeld. Het begint met het decoreren van de ruimte, zodat de studenten zich in een totaal andere omgeving wanen, waardoor zij sneller ontspannen. En makkelijker muziek maken. U herkent de gymzaal of aula niet meer terug. Wij hebben genoeg materiaal om elke ruimte om te toveren tot een warme, vrolijke en feestelijke Afrikaanse oase. Daarnaast hebben wij materialen mee zoals buikdanssjaaltjes voor over de schouders.

De locatie voor uw djembé workshop

Drum 4 Fun verzorgt workshops in heel Benelux. Het enige dat nodig is, is een plek waar alle deelnemers op een stoel in een cirkel kunnen zitten. Meestal is de aula of gymzaal het meest geschikt. Wij passen ons aan en kunnen op elke locatie (met ons decor) een sfeervolle djembé workshop geven. Voordeel is dat de studenten zich niet hoeven te verplaatsen, wat in de planning, organisatie en kosten scheelt. Succes verzekerd!

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!

Elke groepsgrootte heeft zijn eigen dynamiek tijdens de djembé workshop

Drum 4 Fun heeft voor elke groepsgrootte een eigen methode ontwikkeld.

EEN KLAS Intensief trommelen met veel persoonlijke aandacht. Studenten vormen een waar ensemble.
35 – 120 STUDENTEN (een heel leerjaar) Vol overgave en met veel energie muziek beleven in een aanstekelijke beat.

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!

AVG en Unieke gratis groepsfoto van uw Djembe workshop

In het kleurige decor, met alle instrumenten, zijn mooie foto’s prachtig. Van wege de AVG maken wij geen foto’s meer. Wel kan Masjha een groepsfoto maken, met uw toestel. Op deze manier heeft u de foto’s direct in uw bezit. Wat de kwaliteit van de foto’s betreft zit het wel goed: Masjha heeft een Filmacademie diploma van de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten en jarenlange fotografie- en filmervaring.

Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op!

Ik had verwacht dat de workshop best saai zou zijn, omdat het op school werd gegeven en ik dacht ook dat het saai overgebracht zou worden, maar dat was helemaal niet zo. Ik vond het best leuk, omdat het op een leuke manier werd gegeven. Ik dacht dat we alleen maar puur djembe gingen spelen, maar op een gegeven moment moest je oefeningen doen om je spieren los te maken, dus soort van ‘dansen’. Het zag er apart uit, maar het was wel grappig. Kortom ik vond deze workshop wel geslaagd!

Ik vond het een leuke en leerzame workshop. Ik heb thuis ook wel eens Djembé gespeeld omdat mijn vader er veel heeft. Thuis klonk het nooit zo mooi, maar door deze workshop weet ik beter hoe ik djembé moet spelen! Verder vond ik de workshop zelf erg leuk, omdat we steeds bezig waren. Het was gelukkig niet zo dat we meer aan het kijken waren naar die man dan dat we dan zelf speelden, wat wel eens is bij workshops. En toen de vrouw ging dansen en de Djembé ging bespelen vond ik het ook erg leuk omdat iedereen zo moest lachen. Het was ook echt heel grappig

Student - HAVO, Newman College, Breda

Wat een ontzettend leuke Djembé workshop. De workshop werd georganiseerd door het enthousiaste ‘’Drum 4 Fun’’ team. Voor dat de workshop begon, werd het klaslokaal omgetoverd in Afrikaanse sferen om alvast in de stemming te komen. De vele Djembé’s , de mooie decoratie en het enthousiasme van de instructeurs zorgden ervoor dat het een gaaf feestje werd! De leerlingen hebben enorm genoten en lachten van oor tot oor. Ze kregen de kans om meerdere interessante instrumenten te leren bespelen en de meiden dansten vrolijk rond op de muziek. Het was prachtig om te zien hoeveel muzikale talenten er omhoog kwamen. Wij willen Jan Snijder, oprichter van Drum 4 Fun, en Masjha bedanken voor deze mooie nieuwe ervaring en alle positieve energie die zij met zich mee brachten. Jullie hebben onze leerlingen een onvergetelijke dag bezorgd. Ze hebben genoten. Deze dag heeft zeker indruk gemaakt en is door iedereen die erbij aanwezig was, als geweldig ervaren!

Docenten team - VMBO en ISK, Bladergroen College, Purmerend
Design
 • Djembe workshop in Hoevelaken voor 120 studenten van Lodenstein College Hoevelaken
 • Educatieve Djembe workshop in Staphorst voor 24 uurs lessen-marathon van Pieter Zandt SG
 • Djembe workshop in Zaltbommel jaarafsluiting 133 studenten van Cambium College
 • Djembe workshop in Purmerend voor 75 studenten, Internationale Schakel klas van Bladergroen
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Breda voor 50 studenten van Newmancollege
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in grotebroek voor 100 studenten van Martinus College
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Amsterdam voor 85 studenten Ijburg College
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Almere voor 96 studenten Baken Stag College
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Schagen 242 studenten regius College Schagen
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Amesfoort 150 studenten Prisma College
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Rotterdam 130 studenten Aldeba College           
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Ysselsteyn 30 studenen Novalis College
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Alphen aan de Rijn 90 studenten Scala College  
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Tilburg 100 studenten Reeshof College
 • Djembe workshop in Haarlem 60 studenten ROC Nova College / COSMO Academy
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Hoorn 60 studenten Tabor College  
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Zevenbergen 75 studenten
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Heerhugowaard 70 studenten Clusius College
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Almere 516 studenten Buitenhout College
 • Djembe workshop met Fun in Heerhugowaard 120 brugklassers Trinitas College Han Fortman
 • Djembe workshop met Fun in Spijkenisse 140 studenten Penta College CSG de Oude Maas
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in 140 studenten pitter Jelles Aldain college
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Wormerveer 76 studenten Bertrand russell college
 • Educatieve Djembe workshop met Fun in Sint Michestel 68 studenten Elde College
Offerte & Prijs – Neem vanaag nog Contact op! [Klik Hier]
0
Instrumenten
0
uur per dag
0
dagen genieten
0
provincies